• Beste leden,

   

  Helaas hebben er op het gebied van sport, en zeker binnensport, nog geen substantiële versoepelingen plaatsgevonden. Weliswaar mogen sporters van 18 tot 27 jaren oud buiten sporten zonder nadere beperkingen, maar dit geldt alleen voor zover de activiteiten plaatsvinden op een sportaccommodatie. Basketballen op een pleintje of sporten op een grasveld vallen bijvoorbeeld niet onder de versoepeling. Millwings beschikt niet over een sportaccommodatie. Dat betekent dat volwassen spelers enkel op anderhalve meter afstand van elkaar, vanaf 16 maart in een groep van maximaal vier spelers mogen sporten. Wel is het mogelijk dat de gemeente onder omstandigheden vrijstelling verleent van de eis dat gesport wordt op een sportaccommodatie. Wij zullen een dergelijke vrijstelling proberen te bemachtigen. Mocht dat lukken, zullen we jullie daar uiteraard van op de hoogte stellen. Tot die tijd is het in ieder geval uitgesloten dat Millwings training aanbiedt binnen deze leeftijdscategorie.

   

  Voor de jeugd geldt de eis dat gesport wordt op een sportaccommodatie niet. Het is momenteel echter wat lastig om per direct trainingen te organiseren. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de weersomstandigheden, het tijdstip waarop het donker wordt en de avondklok. Wanneer de omstandigheden in positieve zin wijzigen, zal het trainen voor de jeugd wel zo snel mogelijk weer worden opgepakt.

   

  Buiten officiële trainingen van Millwings staat het natuurlijk vrij om binnen de coronamaatregelen te gaan sporten. De huidige maatregelen kunnen op deze website van de Rijksoverheid worden geraadpleegd.

   

  Wij hadden uiteraard graag gezien dat basketbal weer op veel grotere schaal kan plaatsvinden, maar helaas laten de maatregelen dat momenteel niet toe. Vragen en/of opmerkingen omtrent bovenstaande kun je richten aan info@millwings.nl.

   

  Met vriendelijke groet,

  namens het bestuur

   

  Marco Hansen

  Secretaris BV Millwings